Steiger Portsmouth - VolkerInfra
HomeProjecten Steiger Portsmouth

Steiger Portsmouth

VolkerStevin Marine, een permanente Joint Venture tussen VolkerStevin Ltd (UK) en Volker Stevin International (NL), startte in september 2011 met de bouw van een nieuwe ammunitie steiger in de haven van Portsmouth.

 

 

Eind 2010 is het contract getekend en is de engineering gestart. Verantwoordelijk voor het ontwerp is Halcrow (UK) VolkerInfra heeft op verzoek van de verantwoordelijk projectleider het ontwerp van Halcrow getoetst en heeft sterk op maakbaarheid van het uitvoeringsontwerp gestuurd. 

 

 

De combinatie van specialistische kennis binnen VolkerInfra en de praktische kennis van onze werkvoorbereiders/projectcoördinatoren (VSI) heeft geleid tot een geoptimaliseerd ontwerp dat goedkoper, sneller en veiliger gebouwd kon worden. De vaste kranen op de steiger zijn ontworpen en geleverd door Kenz Figee. Het
afstemmen van ontwerpende en controlerende partijen (meer dan 15 stuks!) is door VolkerInfra en Volker Stevin International gezamenlijk gedaan.

 

 

 De nieuwe steiger is op dit moment in gebruik om een range aan marine schepen, waaronder de laatste aanwinst de T45, van ammunitie te voorzien. Voor het comfort van het personeel is de steiger is voorzien van 2 port-o-cabins inclusief sanitaire voorzieningen. Er zijn windturbines geplaatst die een deel van de energie voorziening van de steiger voor rekening nemen.

  

Feiten & cijfers

+