A4 Delft Schiedam - VolkerInfra
HomeProjecten A4 Delft Schiedam

A4 Delft Schiedam

De A4 tussen Delft en Schiedam. Misschien wel de meest bediscussieerde snelweg van Nederland. Rijkswaterstaat legt met het consortium A4ALL 7 kilometer nieuwe snelweg aan van Delft tot aan het Kethelplein.

Van de 7 kilometer wordt 2,6 kilometer van de nieuwe weg half verdiept aangelegd (vanaf Delft). Hierna volgt 1,4 kilometer verdiepte weg tot aan de bebouwing bij Vlaardingen en Schiedam. Daar verdwijnt de snelweg in een landtunnel van 2 kilometer. Hierna kruist de A4 het knooppunt Kethelplein om vervolgens aan te sluiten op de bestaande A4 naar de Beneluxtunnel en de A20. Op de A4 tussen de Kruithuisweg in Delft en de Beatrixlaan in Rijswijk worden dubbellaags zoab en verkeerssignalering aangebracht.

Ontwerp

Het ontwerp van het A4ALL project wordt door een integraal, multidisciplinair ontwerpteam, bestaande uit VolkerInfra, Breijn, Iv-infra en Witteveen en Bos, Hydronamic en andere adviseurs, op de projectlocatie in Rotterdam opgepakt waarbij Volker InfraDesign een belangrijke en bepalende rol vervult. De kunstwerken van Kethelplein, de landtunnel, het aqua-/ecoduct zijn een aantal kunstwerken waar binnen het ontwerpteam aan gewerkt wordt.

Virtueel bouwen is een belangrijke nieuwe ontwikkeling die volledig in het primaire ontwerpproces is ingevoerd. Volker InfraDesign speelt een bepalende rol bij deze ontwikkeling waar de 3D modellen aan de planning (4D) en eisen (6D) worden gekoppeld en daarmee de raakvlakken beheerst en opgelost. Een mooi voorbeeld waar design and construct optimaal samengaat.

 

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Rijkswaterstaat
  • Contract
    Design & Construct
  • Projectcategorieën
    Infra
+