22 Februari Vrijdag
8 °C
 • Nieuws
  30 januari 2019

  KWS en VolkerRail continueren Maincontract op Schiphol

  De combinatie KWS - VolkerRail heeft de definitieve gunning ontvangen van Schiphol voor perceel 2 ‘vliegtuigopstelplaatsen’. Onder de naam ‘VolkerInfra Schiphol’ gaat de combinatie 9 jaar het onderhoud en diverse projecten realiseren ten behoeve van verbeteringen van de infrastructuur op de luchthaven rondom de vliegtuigopstelplaatsen. De initiële looptijd van het onderhoudsdeel van het contract is drie jaar, met een optie tot tweemaal drie jaar verlenging. Hiernaast wordt het merendeel van alle bouwprojecten die Schiphol binnen het perceel initieert met VolkerInfra Schiphol gerealiseerd. Gisteren vond de contractondertekening plaats. De werkzaamheden van het nieuwe contract starten op 1 april.  ...

 • Nieuws
  14 januari 2019

  Staatssecretaris IenW opent eerste circulaire viaduct

  Vandaag opende staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven het eerste betonnen circulaire viaduct van Nederland. Ze deed dat op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie. Het viaduct is onlangs geplaatst nabij Kampen en is een initiatief van Van Hattum en Blankevoort, prefab-bouwer Consolis Spanbeton en Rijkswaterstaat. VolkerInfra is verantwoordelijk voor het ontwerp van het circulaire viaduct. 

 • Nieuws
  11 januari 2019

  Haagse Victory Boogie Woogietunnel voltooid

  De Victory Boogie Woogietunnel is een feit. Vandaag, donderdag 10 januari, werd in Den Haag de aankomst van tunnelboormachine Catharina-Amalia gevierd. De boormachine startte 15 januari 2018 met haar ondergrondse reis. In een jaar tijd werden twee tunnelbuizen van 1,6 kilometer gebouwd. De tunnel maakt onderdeel uit van de Rotterdamsebaan, de weg die vanaf juli 2020 de snelwegen A4/A13 met de Centrumring van Den Haag verbindt.  

 • Nieuws
  21 december 2018

  Erkenning ProRail met succes verlengd

  De spoorse infrastructuur is technisch en organisatorisch een complex systeem. Daarom beoordeelt ProRail marktpartijen die impact hebben op de veiligheid en beschikbaarheid. VolkerInfra voldoet aan deze de eisen en ontving tijdens de Kerstborrel het certificaat van Herk Eijkman van ProRail.

 • Nieuws
  12 december 2018

  VolkerInfra op trede 3 van de veiligheidsladder

  Tijdens de halfjaarbijeenkomst van VolkerInfra reikte Hanneke de Vries van Hét Nederlands Certificatie Instituut (NCI) het certificaat uit voor het behalen van trede 3 van de veiligheidsladder

 • Nieuws
  5 december 2018

  Eerste circulaire viaduct geplaatst bij Kampen

  Vandaag bereikte de circulaire infra een bijzondere mijlpaal, met de plaatsing van het circulaire viaduct vlakbij Kampen. Het viaduct bestaat uit 40 betonnen elementen en kan volledig en ongeschonden worden gedemonteerd, verplaatst en herbouwd. Het is het eerste betonnen viaduct in Nederland dat zo is gebouwd.

 • Nieuws
  30 november 2018

  Duurzame doelen Spooruitbreiding Zwolle-Herfte

  Project Spooruitbreiding Zwolle-Herfte is in volle gang! In opdracht van de Zwolse Alliantie Zwaluw (samenwerkingsverband tussen ProRail en VolkerWessels) is combinatie NoorderSpoort gestart met de spoorverdubbeling tussen Zwolle IJssel en Herfte. NoorderSpoort bestaat als aannemerscombinatie uit VolkerRail , KWS Infra   Van Hattum en Blankevoort  en VolkerInfra. Het doel van ProRail en onze aannemerscombinatie is om zo duurzaam en verantwoord mogelijk te werk gaan.

Er zijn geen berichten om te tonen.